Puppytest

Campbell met een twist

De Campbell puppytest is ontworpen om fokkers inzicht te geven in het karakter van een individuele pup. De test zelf is erg gericht op hoe dominant een hond is/kan gaan worden. Mijn versie van de puppytest richt zich vooral op hoe mensgericht en zeker de pup is. Ik gebruik een deel van de proeven van Campbell. De proef waarbij de pup op zijn rug wordt gelegd laat ik achterwege. Daarvoor in de plaats voeg ik een test toe waarbij ik kijk hoe de pup reageert als hij geaaid wordt van kop tot staart.

Als ik klaar ben met het testen van alle puppy’s in een nest schrijf ik in de volgende dagen al mijn bevindingen op en geef daarbij ook een advies mee voor de nieuwe eigenaren. Een pup die dolenthousiast is, moet hier misschien in begrenst worden, terwijl een pup die alles over zich heen laat komen misschien aangemoedigd moet worden om juíst op onderzoek uit te gaan. Zo pas ik mijn advies aan op wat ik zie tijdens de test. Echter blijft dit altijd een momentopname en kan er nooit met zekerheid gezegd worden dat ‘dit’ het karakter van de pup is en dat hij zich ‘zo’ gaat ontwikkelen.

Ben jij een fokker of heb je gewoon een nestje en wil je graag dat er een puppytest gedaan gaat worden? Of heb je vragen over hoe ik te werk ga? Neem dan contact op!

puppy, labrador, brown dog