Advies

hondengedrag is mensengedrag

Sloopt jouw hond in jouw afwezigheid dingen? Blaft hij vaak naar andere honden of mensen? Of is hij juist heel wantrouwend naar vreemden? Dit zijn allemaal uitingen van hoe de hond in zijn vel zit. Vaak komen deze problemen voort uit onzekerheid en angst. En vaak is daar ook zeker iets aan te doen!

De meeste mensen zullen niet snel naar een professionele gedragstherapeut toegaan. Deze is te duur of de stap is te groot. Echter is het helemaal geen verkeerd idee om om advies te vragen! Daarom bied ik deze tussenstap ook aan. Ik ga niet op de stoel van de gedragstherapeut zitten, maar kan wel uitleggen wat ik opmerk en wat daar in eerste instantie aan te doen is. Als met een paar kleine aanpassingen en geduld het gedrag niet verandert, zal ik altijd doorverwijzen naar een gecertificeerde gedragstherapeut.

Probleemgedrag is niet alleen een uitvallende hond of een hond die hapt of bijt. Iets wat jij niet prettig vindt (bijvoorbeeld: de hond springt tegen mensen op of is heel onrustig als er bezoek binnenkomt) kan ook als probleem worden ervaren. Als je graag wilt dat er eens gekeken wordt naar hoe dat op te lossen valt of waar het precies vandaan komt, kan ik je waarschijnlijk helpen.

Schroom niet en neem vooral contact op!