Advies

hondengedrag is mensengedrag

Sloopt jouw hond in jouw afwezigheid dingen? Blaft hij vaak naar andere honden of mensen? Of is hij juist heel wantrouwend naar vreemden? Dit zijn allemaal uitingen van hoe de hond in zijn vel zit. Vaak komen deze problemen voort uit onzekerheid en angst. En vaak is daar ook zeker iets aan te doen!

Probleemgedrag is niet alleen een uitvallende hond of een hond die hapt of bijt. Iets wat jij niet prettig vindt (bijvoorbeeld: de hond springt tegen mensen op of is heel onrustig als er bezoek binnenkomt) kan ook als probleem worden ervaren. Als je graag wilt dat er eens gekeken wordt naar hoe dat op te lossen valt of waar het precies vandaan komt, kan ik je waarschijnlijk helpen.

De meeste mensen zullen niet snel naar een professionele gedragstherapeut toegaan. Deze is te duur of de stap is te groot. Echter is het helemaal geen verkeerd idee om advies in te winnen! Daarom bied ik deze tussenstap ook aan. Ik ben inmiddels in opleiding om gedragstherapeut te worden, en gebruik graag adviesgesprekken als oefenmateriaal. Je mag dus na een document met eerste adviezen óók een behandelplan verwachten (als daar behoefte aan is). Omdat ik het als oefenmateriaal gebruik, vind ik het ook fijn om feedback te ontvangen nadat we het traject hebben afgesloten.

Dus loop jij of loopt je hond ergens tegenaan? Schroom niet en neem contact op!