over karaerin

Hoe en waarom?

Vanwege een groeiende vraag naar oppas voor huisdieren is het van belang dat er professionaliteit in het vak gaat worden gebracht. Met Karaerin wil ik mij hiervoor inzetten.

De naam ‘Karaerin’ (uitgesproken als ka-raj-rin) komt uit de Keltische mythologie en verwijst naar een godin die zorg draagt voor de wouden en dieren.

De laatste jaren is de vraag naar een goede en persoonlijke aanpak van de verzorging van huisdieren toegenomen. Door een steeds sneller wordende maatschappij zijn mensen op zoek naar ondersteuning bij de verzorging van hun huisdier. Ze gaan vaker op vakantie, hebben meer afspraken of zijn  veel weg voor hun werk etc..

Daarnaast wordt er steeds vaker en sneller een hond aangeschaft. Dit kan op korte en lange termijn resulteren in ongewenst gedrag in huis, tegen anderen of andere honden/dieren. Echter is voor veel mensen een gedragstherapeut te duur en een te grote stap, maar hebben ze wel behoefte aan advies en training.

Om op alle drie de gebieden te kunnen ondersteunen ben ik Karaerin gestart. Er wordt vanuit Karaerin alleen gewerkt met een positieve aanpak. Dit houdt in dat er geen sprake zal zijn van voor het dier intimiderend gedrag, zoals schreeuwen of het gebruiken van fysieke correcties. Een dier moet zich, zeker bij een vreemde, veilig voelen. Dit maakt niet alleen de verzorging een stuk makkelijker, maar geeft het dier ook de aandacht en genegenheid die het verdient.

Ik kijk ernaar uit om kennis te maken!

Anne Smeets

missie

Tijdens de oppasperiode een veilige omgeving creëren voor jouw huisdier.

In trainingen de hond (opnieuw) vertrouwen geven in zijn omgeving.

visie

Het maximaal haalbare resultaat bereiken bij zowel verzorging als uitlaten. Daarnaast met behulp van een positieve aanpak betrouwbaar advies geven en helpen starten met een goede training.

idealen